VacanteOferte.roVacanteOferte.ro
Forgot password?

REVELION 2017 – PORTO SI LISABONA

Perioada: 27.12.2016 – 03.01.2017

(8 zile / 7 nopti)

Ziua 1 (27.12): BUCURESTI – PORTO

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 04:10. Plecare spre Porto, cursa compania TURKISH AIRLINES (cu escla la Istanbul).  Sosire in Porto la ora locala 14:25. Transfer de la aeroport la hotel. Cazare hotel VILA GALE PORTO 4* (sau similar).

Seara plimbare cu insotiroul de grup prin centru orasului Porto.

Ziua 2 (28.12): PORTO

Mic dejun. In prima jumatate a zilei avem programat un tur al orasului Porto. Incepem cu Avenida da Boavista catre Castelo do Queijo si Foz, urcam apoi pe Avenida dos Aliados, indreptandu-ne catre catedrala in stil romanesque/gotic ce dateaza din secolul al XII-lea, apoi catre biserica St. Francis si Palatul Stock Exchange. Vom avea putin timp liber in zona Ribeira pentru fotografii, iar apoi avem programata o croaziera pe raul Douro (45/50 minute). In continuare vizitam o crama cu vinuri in Vila Nova de Gaia unde avem inclusa si o degustare de vinuri. In doua parte a zilei timp liber in Porto. Cazare in Porto.

Ziua 3 (29.12): PORTO – MINHO (optional)

Mic dejun. Excursie optionala de o zi in regiunea Minho. Dimineata plecam spre Braga, capitala regiunii Minho, care in timpul romanilor era capitala Galiciei. Vizita incepe pe dealul pe care se afla biserica si sanctuarul lui Iisus. Pentru a putea intelege de ce Braga a fost si este un prosper centru al crestinismului va sugeram sa vizitati catedrala din oras cunoscuta pentru modul in care sunt sculptate treptele, ele aparand ca niste biserici in miniatura. Fiecare din ele simbolizeaza pasii facuti de Mantuitor pe drumul crucii. Continuam excursia noastra catre Ponte de Lima, apoi catre Viana do Castelo sau “Printesa Raului Lima”, un activ port pescaresc si cu puternice traditii in navigatie. Aici vizitam dealul Santa Luiza de unde vom avea o panorama deosebita asupra orasului si a portului. In centrul vechi al orasului mai putem vedea si biserica Misericordia inconjurata de o eleganta fantana. Seara ne intoarcem in Porto (pret informativ pentru min 26 persoane participante: 60 EURO/ persoana). Cazare in Porto.

Ziua 4 (30.12): PORTO – BATALHA – ALCOBACA – OBIDOS – LISABONA

Mic dejun. Plecare spre Manastirea Batalha declarata patrimoniu UNESCO ce dateaza din secolul al XV-lea. Se continua turul cu vizitarea Manastirii Alcobaca, de asemenea obiectiv UNESCO si una dintre cele mai importante din Europa – fondata in 1153 ca dar al Regelul Afonso Henriques catre Bernard de Clairvaux. Urmeaza apoi Nazare, un pitoresc sat de pescari unde, dupa vizita la Sitio – un deosebit punct de panorama asupra Oceanului Atlantic, vom avea timp liber pentru o plimbare pe plaja sau masa de pranz cu specific pescaresc. Continuam cu Obidos – un oras medieval ce se intinde in partea de nord a Lisabonei si care este fara indoiala una dintre cele mai uimitoare asezari fortificate din Portugalia. Vizitatorii pot admira, plimbandu-se printre metereze: morile de vant, viile si fermele din imprejurimi. Magazinele sunt pline cu diverse obiecte mestesugaresti. Seara ajungem in Lisabona. Cazare hotel SANA MALHOA 4* (sau similar).

Ziua 5 (31.12): LISABONA

Mic dejun. In prima parta a zilei avem programat un tur cu ghid local al orasului Lisabona. Vom vizita cele mai importante obiective turistice ale orasului: cartierul Belem, un loc puternic legat de descoperirile maritime potugheze cu Biserica Dos Jeronimos, o adevarata bijuterie a artei manueline, Turnul Belem si Padrao dos Descobrimentos monument modern dedicat descoperirilor maritime ale Portugaliei. Vom vedea apoi Piata Marques de Pombal, Avenida da Liberdade, Piata Restauradores si Piata Rossio. Cazare in Lisabona. Seara, optional, cina festiva la restaurantul hotelului.

Ziua 6 (01.01): LA MULTI ANI 2017! LISABONA

Mic dejun. In prima jumatate a zilei vom avea timp pentru odihna dupa petrecerea din noaptea de Revelion si pentru plimbari relaxante.  In a doua parte a zilei va propunem o excursie optionala la Arrabida, Sesimbra, Setubal. Drumul ne va purta prin muntii Arrabida, zona declarata Parc Natural, vom vedea apoi Sesimbra un oras pescaresc tipic, strajuit de castelul medieval. Ne indreptam apoi spre Setubal, pe drum putand admira privelisti superbe ale oceanului si ale celor mai inalte stanci de pe coasta portugheza. Ne vom intoarce in Lisabona traversand al doilea pod peste raul Tagus numit Vasco da Gama (pret informativ valabil pentru minim 25 persoane participante: 45 EURO/ persoana). Va propunem sa petreceti seara intr-un restaurant cu specific portughez unde veti putea asculta muzica fado. Fiind la origine o muzica populara ce s-a dezvoltat in cadrul oraselor, ea este adanc inradacinata in constiinta oamenilor constituindu-se metaforic in insasi destinul (fado) lor. Cazare in Lisabona.

Ziua 7 (02.01): LISABONA – SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala de o zi la Sintra, fosta resedinta de vara a familiei regale portugheze. Datorita valorii sale istorice a fost declarata de catre UNESCO patrimoniu universal. Vom putea vizita Palatul National, unul dintre cele mai importante exemple de arhitectura portugheza, construit si extins in secolele XIV – XVI; timp liber in centrul orasului Sintra. Plecare spre Cabo Da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale. Despre acest loc special, poetul portughez Luis de Camoes scria: “in acest loc se termina pamantul si incepe marea”. Se continua drumul spre Boca do Inferno si Cascais, un fost sat pescaresc care de-a lungul timpului s-a transformat intr-un veritabil centru turistic. Drumul de intoarcere spre Lisabona trece prin Estoril, renumita statiune de litoral unde se afla cel mai mare cazinou din Europa (pret informativ pentru minim 25 persoane participante: 60 EURO/ persoana).

Ziua 8 (03.01): LISABONA – BUCURESTI

Mic dejun. In jurul orei 09:00 transfer la aeroportul din Lisabona pentru imbarcare cursa Lisabona – Bucuresti (cu escala la Istambul) compania TURKISH AIRLINES. Sosires in Bucuresti la ora locala 00:25.

 

PRET/ persoana: 670 EURO (loc in camera dubla)

Supliment camera single: 190 EURO

Reducere copil 2-12 ani in camera cu doi adulti: 50 EURO

Reducere al treilea adult in camera: 25 EURO

 

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Porto si Lisabona – Istanbul – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun: 3 nopti Hotel Vila Gale Porto 4* si 4 nopti hotel Sana Malhoa Lisabona 4* (sau similar)
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tur panoramic de jumatate de zi al orasului Porto cu ghid local si degustare de vinuri;
 • tur panoramic de jumatate de zi al orasului Lisabona cu ghid local si intrarea la manastirea Don Jeronimos;
 • vizita Batalha – Alcobaca – Nazare – Obidos cu autocarul;
 • insotitor roman de grup.

 

NU SUNT INCLUSE IN PRET:

 • taxele de aeroport si securitate 195 EURO/ persoana (pot suferi modificari);
 • cina si petrecerea de Revelion la restaurantul hotelului (optionala): 120 EURO / persoana (incluse si bauturile)
 • excursiile optionale;
 • asigurarea medicala / asigurarea storno.

ORAR DE ZBOR INFORMATIV COMPANIA TURKISH AIRLINES (ore locale):

27.12.2016:       Bucuresti 06:10 – Istanbul  07:35 / Istanbul 11:35 – Porto 14:25

03.01.2017:       Lisabona 11:25 – Istanbul 18:15 / Istanbul 23:05 – Bucuresti 00:25

Please follow and like us: