VacanteOferte.roVacanteOferte.ro
Forgot password?

Paste Sicilia

Paste Sicilia / 6 zile – Locuri limitate

» Plecari: 14.Apr.2017

» Transport: cu Avion
» Durata: 6 zile
» Pret: de la 499 EURO de persoana

» Categorie cazare 4*

» Traseu: Catania, Siracusa, Vulcanul Etna, Taormina, Agrigento, Valea Templelor, Ragusa Ibla, Comiso, Noto, Giardini Naxos

14 Aprilie | Bucuresti – Catania – Giardini Naxos

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 16:45, pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei Blue Air 0B145 cu destinatia Catania. Decolare din Bucuresti la ora 18:45. Sosire in Catania la ora 20:00. Plecare catre Giardini Naxos si cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar. Seara, cina in cadrul hotelului.

15 Aprilie | Taormina Perla Sicilei

Mic dejun. Ne bucuram de o zi plina in Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec XIX si cunoscut sub numele de Monte Carlo al Siciliei, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale. Va recomandam Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

16 Aprilie | Comiso – Ragusa Ibla

Mic dejun. Dimineata plecare spre Comiso-unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4.000 de ani. Participare la Procesiunea si Sarbatoarea Pascala Siciliana: pelerinaj, muzica traditionala siciliana–un adevarat spectacol ! Optional, Pranz de Paste traditional la celebrul restaurant Trattoria al Castello di Donnafugata aflat pe domeniul Castelului di Donnafugata. Atentie: pranzul de Pasti se rezerva impreuna cu pachetul de servicii. Dupa pranz, excursie la Ragusa Ibla. Ragusa–capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (Sec III i.C.), medieval si baroc. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

17 Aprilie | Agrigento – Valea Templelor

Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Agrigento si Valea Templelor. Agrigento a fost intemeiat in Sec VI i.H. de greci si a devenit ulterior un important centru comercial al lumii antice. Se viziteaza renumita Vale a Templelor–inscrisa in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Printre cele mai importante monumente din “Valle dei Templi” amintim: Templul lui Jupiter–cel mai mare templu doric din antichitate, Templul Dioscurilor-cunoscut si sub denumirea de Templul lui Castor si Pollux, Templul lui Hercule, Templul Concordiei–cel mai bine pastrat, Templul Herei, Templul Athenei, Templul lui Demeter. Tot aici se poate vizita muzeul unde sunt expuse vestigiile arheologice gasite in Valea Templelor. Intoarcere la hote. Cina si cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

18 Aprilie | Noto – Siracusa

Mic dejun. Optional, azi puteti vizita orasul Noto cunoscut sub denumirea si de “Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de “Citta del Barocco”. Continuam cu Siracusa–unul din cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 I.C. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 I.C. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 I.C.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Intoarcere la hotel. Cina si cazare la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar.

19 Aprilie | Giardini Naxos – Catania – Bucuresti

Mic dejun. Vizita la Vulcanul Etna-cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Intoarcere la hotel si servirea pranzului. Dupa pranz, plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Scurt tur de oras panoramic Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Transfer catre aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air 0B146 cu decolare la ora 20:45. Sosire Bucuresti Otopeni 23:45. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Servicii incluse:
Servicii incluse
• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Blue Air
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Cazare 5 nopti cu mic dejun la Hotel Sabbie d’Oro 4* sau similar
• 4 Cine si 1 pranz
• Excursie la Taormina cu autocar local
• Excursie la Comiso si Ragusa Ibla cu autocar local
• Excursie la Vulcanul Etna cu autocar local
• Tur de oras Catania

Nu sunt incluse
• Taxele de aeroport, combustibil si bagaj (1 bagaj de cala max 32 kg, 1 bagaj de mana max 10 kg), 150 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, excursiile optionale
• Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Paste Sicilia – 6 zile / 499 EURO
Plecare Pana la
14.Apr.2017 19.Apr.2017
*Nota: Preturile sunt exprimate in EURO / persoana / cu Mic dejun inclus
Ofertă cu locuri limitate!
Pentru disponibilităţi şi preţuri detaliate, vă rugăm contactaţi agenţia.